XLV

eXciting Lifestyle Vehicle
är en modern SUV, som gör
din och din familjs vardag
lite lättare

PRAKTISK OCH FLEXIBEL

Interiören har utformats noggrant för en lyxig känsla och ett elegant utseende

Flexibla säten med plats för allt

för att ge ännu större lastkapacitet och flexibilitet kan andra sätesraden fällas antingen 60:40 eller helt plant.

Baksätets ryggstöd kan justeras

Baksätets ryggstöd kan justeras med 32,5 ° grader och ger passagerarna mer avslappnad och bekväm upplevelse

Framsäten med värme

Värmeslingor är inbyggda i framsätena för att öka bekvämligheten under kalla vinterdagar. 

Rymlig bagageutrymme

XLV har en stor och rymlig (720 liter) bagageutrymme med krokar för bärkassar, en 220V/115V-inverter, ett bagagenät samt ett diskret förvaringsfack under golvet


115 hk 1.6L e-XDi dieselmotor

Den nyutvecklade dieselmotorn levererar 115 hp/3 400–4 000 varv/minut och har en kraftfullt vridmoment på 300 Nm/1 500–2 500 varv/minut. 

128 hk 1.6L e-XGi benzinmotor

Den moderna bensinmotorn på 1,6 l levererar 128 hk vid 6 000 varv/minut och har ett vridmoment på 160 Nm vid 4 600 varv/minut. 

Idle Stop & Go

Idle Stop & Go, eller ISG, sänker bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen genom att stänga av motorn när bilen står stilla 

Smart Steer

Smart Steer-systemet erbjuder tre styrlägen: normal, komfort och sport. Föraren kan själv ställa in rattens känslighet för olika körförhållanden. 

SsangYong XLV på gas!

Gassystemet är utvecklat, designat och anpassat speciellt för det svenska klimatet av KonveGas i Sverige. Efter konverteringen drivs bilen av fordonsgas alternativt bensin. Redan vid låga motortemperaturer går bilen över till gasdrift, vilket ger en mer miljövänlig körning.

Om gasen tar slut under körning, kopplas den ordinarie tanken (bensin) in per automatik. Systemet kopplar automatiskt över till gasdrift efter påfyllning av fordonsgas. Tekniken är optimerad för att ge maximal prestanda, låg förbrukning samt minimala utsläpp.

Biogas är omkring 15–20 procent billigare än bensin. På 1500 mils körning kan du spara runt 5000 kronor.
40 procent lägre förmånsvärde som tjänstebil.
10.000 kr i bonus när du köper en gasbil. 
Biogas ger inget nettotillskott av växthusgaser.
Mycket bra räckvidd. Från 34 upp till 37 mil på gasdrift beroende på storlek på gas tank. Och med fullstor bensintank ger det ännu fler mil vid behov.

Vad är fordonsgas?

Fordonsgas är samlingsnamnet för biogas och naturgas eller en blandning av de båda, som används som drivmedel till fordon. Gasen består till största delen av metan. Biogas är förnybar och tillför inte någon ny koldioxid till atmosfären vid förbränning. Naturgas är ett fossilt bränsle som medför en minskad miljöpåverkan jämfört med bensin och diesel. 
Fordonsgas är ett av de drivmedel som har absolut lägst klimat- och miljöpåverkan. Jämfört med bensin och diesel är utsläppen av koldioxid upp till 90 procent lägre med biogas och cirka 25 procent lägre med naturgas.
Dessutom ger gasdrivna fordon sänkta utsläpp av kväveoxider och partiklar. Under åren har andelen biogas i fordonsgas ökat och sedan 2008 har biogasandelen varit högre än naturgasandelen, och 2017 hade biogasandelen ökat till hela 86 procent.
           

Gassystemet i SsangYongs modell XLV är utvecklat och designat av KonveGas i Sverige. 
Det är speciellt anpassat för det svenska klimatet och skräddarsytt för SsangYong.
För aktuellt pris och mer information kan du se på www.ssangyongmotor.se/priser-och-broschyrer eller vända dig till din SsangYongs återförsäljare.

 

Vid körning på biogas kan CO2 reduceras med upp till 90%. Uppgifter enligt E.ON hållbarhetsredovisning, godkänd av Energimyndigheten.
Tjänstevikt efter konvertering kan variera beroende på utrustning.


Varianter

EX

Varianter och priser hittar ni här.

Specifikationer

XLV

ÖPPNASTÄNG

SsangYong Motor Sverige AB - Arenagatan 8b - Malmö 216 23 - info@ssangyongmotor.se