”En innovativ och respekterad koreansk biltillverkare.”

SsangYong är en traditionell koreansk tillverkare av SUV och fyrhjulsdrivna fordon. Under mer än 60 år har Ssangyong specialiserat sig på bilmodellen SUV och på fyrhjulsdrivna fordon som skiljer sig från mängden både när det gäller teknik och design.

Utgångspunkten har alltid varit att erbjuda föraren högsta kvalitet och en förstklassig körupplevelse. SsangYongs bilar produceras med branschens modernaste produktionsmetoder och strängaste kvalitetskrav. Ssangyong säljs i mer än 115 länder över hela världen och erbjuds av ett nätverk av auktoriserade återförsäljare i Sverige. 

Företagets filosofi

SsangYong

Designfilosofi

Hos SsangYong menar vi att naturen ska vara människans största källa till inspiration och glädje. Bakom Ssangyongs naturinspirerade designfilosofi ligger de tre nyckelorden ”värdighet”, ”dynamik” och ”rytm”.
I alla konstruktioner skapar Ssangyong en tilltalande och robust estetik med ”raffinerad värdighet”, ”ungdomlig dynamik” och ”levande rytmer”. 


Ungdomlig dynamik

Inspirerad av naturfenomenens kreativa energi och dynamik. Ett förkroppsligande av den mänskliga kroppens och andens kraft i mötet med nya utmaningar.


Raffinerad värdighet SsangYong

Inspirerad av naturens storhet, en känsla av perfekt ordning och avancerade detaljer. Avancerad design baserad på moderna tolkningar av robusthet och finess. 


Levande rytmer

Inspirerad av naturens livskraft och energi. Ett förkroppsligande av naturens rytmer och flöden. 


Utvecklingsfilosofi – varumärkesvärden

SsangYong

En del av Nic. Christiansen Gruppen

SsangYong Motor Sverige ägs av Nic. Christiansen Gruppen, vars huvudsakliga verksamhet förutom import av SsangYong, import av Hyundai i Danmark, Land Rover och Jaguar i Skandinavien, finansbolaget NCG Finans, Leasingföretag SimplyGo och tre bilfirma kedjor; British MotorGroup, Terminalen och Bayern AutoGroup. Nic. Christiansen Group är verksamt i Danmark, Norge och Sverige och sysselsätter cirka 650 anställda som hjälper till att skapa en årlig omsättning på cirka 4 miljarder. kr.

SsangYong Motor Sverige AB - Arenagatan 8b - Malmö 216 23 - info@ssangyongmotor.se